Uncategorized

Masjid Sungai Tiram not only a Place to Pray

Sangat puas hati !!!

Itu lah yang dapat digambarkan tiap kali solat di Masjid Jamek Sungai Tiram ni.

Baru lepas renovate.
Cantik, besar, selesa, parking senang, bacaan imam pun sangat merdu dan bertajwid waktu singgah solat zohoq tadi😍😍😍.
.
Paling best sentiasa ada balang ayaq kopi dan tea yang disediakan untuk sesiapa sahaja ingin minum.
Juga ada makanan berupa mee goreng di bungkus siap-siapπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹.


Yang kerja penat-penat berhenti rehat, elok sangat rehat sini minum-minum ayaq dan makan apa patut.
Besaq pahala oeang yang sedekah makanan dan minuman tiap hari kat masjid ni.

Salah satu persamaan orang kaya, majority orang kaya ada sikap sentiasa memberi.
Mereka sentiasa memberi sehingga mereka kaya.
Bukan tunggu kaya baru memberi.

Antara wishlist admin jugak nak cuba meneladani sikap camni tapi masih tak dapat istiqomah.

Ok baik …. Lokasi masjid ni?

Lokasi dia betul-betul sebelum airport Penang.
Selalu jika ada kerja area Bayan Lepas, antara masjid yang jadi pilihan untuk singgah adalah masjid ni.

Direct link to the Masjid

Masjid Jamek Sungai Tiram @ Masjid Al-Mustaghfirin
Jalan Sultan Azlan Shah, Kampung Sungai Tiram, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang
https://maps.app.goo.gl/aEBFpMMJMEGzd1489…See more

Love to know more information about Penang, simply check out our Facebook. We constantly having Promotion just follow us make sure you did not miss it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s