Uncategorized

Review us and get your cash back now

Review service kereta sewa dan homestay kami dan dapat cash back sekarang, hanya di Pink Pingu sebab kami hargai setiap satu pelanggan kami.

Terimah kasih kerana sewa dengan kami, jika ada sebarang masalah sila hubungi kami dan kami sedia membantu anda. Jika ada cadangan boleh hubungi kami dan kami bersedia menambah baik.

Sebagai tanda penghargaan kami terhadap anda, Pink Pingu bagi Cash Back kepada setiap palanggan yang tinggal Rating serta Review 10 patah perkataan di link di bawah ni.

Rating dan Review lepas tu bagi tau kami dan kamu boleh dapat cash back, senang je.

Uncategorized

Ice Cafe di Penang

What! Elsa mai Penang buka Cafe kenapa Olaf tak bagitau. Ice Cafe di Penang ni selain daripada makan, anda dapat bergambar dengan suasana di cafe ini seperti berada di dunia Frozen. Tapi selepas Elsa buka cafe dia dah balik ke dunia dia, Olaf pula tinggalkan tangan dan hidung ja.

Di sini hanya pelanggan cafe sahaja dibenarkan untuk bergambar di sini, so kalau ada yang tak mau makan boleh beli la secawan air RM14 demi bergambar disini.

Kalau berada di Penang jangan melepaskan peluang ini untuk merasai sendiri pengalaman istimewa di sini. Santai sambil menikmati dessert yang serba mewah dengan pelbagai buah-buahan. Bila cuaca panas diluar kena pula dengan ais krim yang sejuk ini memang terbaiklah. Jom kita tengok Ice Cafe serta dessert yang ada di sini. 

Kaunter membuat pesanan makanan 

Waktu hujung minggu ramai orang, kalo week day mai boleh la dapat gambar lebih kualiti.

Decoration di dalam ice Cafe ini yang unik dan di dalamnya sejuk seolah anda berada di luar negara. Kawasan kafe ni boleh muat seramai 80 sehingga 100 orang dalam satu masa. Makanan di sini kabanyakan dessert atau makanan manisan. Kebanyakan makanan dengan tawaran harga RM15 ke atas.

Pintu entrance nampak biasa biasa je

Sekali pandang ingatkan gambar grafic dalam Frozen sungguh, balik rumah nanti gantikan meja makan dengan batu simen cat putih jadi tak?

Uncategorized

Masjid Sungai Tiram not only a Place to Pray

Sangat puas hati !!!

Itu lah yang dapat digambarkan tiap kali solat di Masjid Jamek Sungai Tiram ni.

Baru lepas renovate.
Cantik, besar, selesa, parking senang, bacaan imam pun sangat merdu dan bertajwid waktu singgah solat zohoq tadi😍😍😍.
.
Paling best sentiasa ada balang ayaq kopi dan tea yang disediakan untuk sesiapa sahaja ingin minum.
Juga ada makanan berupa mee goreng di bungkus siap-siap😋😋😋.


Yang kerja penat-penat berhenti rehat, elok sangat rehat sini minum-minum ayaq dan makan apa patut.
Besaq pahala oeang yang sedekah makanan dan minuman tiap hari kat masjid ni.

Salah satu persamaan orang kaya, majority orang kaya ada sikap sentiasa memberi.
Mereka sentiasa memberi sehingga mereka kaya.
Bukan tunggu kaya baru memberi.

Antara wishlist admin jugak nak cuba meneladani sikap camni tapi masih tak dapat istiqomah.

Ok baik …. Lokasi masjid ni?

Lokasi dia betul-betul sebelum airport Penang.
Selalu jika ada kerja area Bayan Lepas, antara masjid yang jadi pilihan untuk singgah adalah masjid ni.

Direct link to the Masjid

Masjid Jamek Sungai Tiram @ Masjid Al-Mustaghfirin
Jalan Sultan Azlan Shah, Kampung Sungai Tiram, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang
https://maps.app.goo.gl/aEBFpMMJMEGzd1489See more

Love to know more information about Penang, simply check out our Facebook. We constantly having Promotion just follow us make sure you did not miss it.

Uncategorized

Tempat Menarik Pulau Pinang – Pulau Jerejak

SUDAH ADA PLAN PERCUTIAN UNTUK CUTI SEKOLAH ???
JOM KE PULAU JEREJAK

Ada juga yang mengenalinya sebagai ‘Alcatraz Malaysia’ kerana ia pernah menempatkan tahanan perang selain banduan suatu ketika dulu.

Ramai juga yang tak pernah jejak kaki ke destinasi ini meskipun hanya mengambil masa 10 minit dengan menaiki bot dari jeti di tanah besar.

Suasana di Jeti untuk ke Pulau Jerejak

Jeti untuk ke pulau jerejak berhampiran dengan supermarket terkenal Queens Bay.
Harga tiket RM20 untuk setiap kepala 6tahun dan keatas.
5tahun dan kebawah free sahaja
Ia merangkumi perjalanan pergi tak balik-balik (melawak ja)😆.
Of kos la pergi balik der…

Kalau tak mau balik juga boleh check in Pulau Jerejak Resort. Night view di Pulau Jerejak ni cantik tau, kalau nak tangok sila scroll sampai bawah.

3 ticket saja sebab budak 5 tahun ke bawah free

Boat datang setiap sejam sekali.
Jika dijeti darat, setiap jam pukul XX:45 contoh 9.45am next 10.45am next dan last 10.45pm.
Jika dijeti dari pulau jerejak, setiap jam pukul XX:15 contoh 9.15am next 10.15am dan last 9.45pm.

Jeti rainbow

Selain tarikan sejarah, pengunjung perlu mengambil peluang untuk bersantai dengan bayu malam sambil menikmati pemandangan malam yang unik di pulau berkenaan apabila sekitar resort dihiasi taman ‘bercahaya’ warna-warni.
Sesiapa yang berhasrat untuk mengunjungi Avatar Secret Garden iaitu taman lampu seperti dalam babak filem Avatar rasanya boleh menikmati pengalaman sama di sini. Segenap landskap tampil bersama mood dan tema berbeza dengan mengambil kira perincian lampu LED pelbagai warna sebagai tata hiasnya.

Suasana di Pulau Jerejak waktu malam


Antaranya deretan tulip berwarna-warni, pondok telefon berwarna merah dan taman Jepun.😋

Kalau mai sini jangan miss bergambar dengan latar belakang unik seperti ‘Stair Away to Heaven’ dan ‘Buaian Lombok’ yang turut disediakan untuk mereka yang suka menyelfie wefie.😍Siap sedia 1000 gambar selfie la di sini, banyak spot cantik.


Kalau nak tangok full camera roll banyak lagi gambar cantik saya sudah upload di facebook saya.

Datang penang jangan lupa guna servis Homestay Perai Penang atau sewa Kereta Sewa Perai Penang atau kedua-duamya sekali ya.